Handleiding

De site leent zich uitstekend om in team inhoud te beheren op een veilige manier. Laat ons daar gebruik van maken. Als auteur ben je verantwoordelijk voor je teksten en afbeeldingen (=auteursrechten!).

Je hebt een gebruikersnaam en paswoord gekregen. Na aanmelden kan je het paswoord en mailadres wijzigen. Kies bewerken.

Drupal8_002893.png

Je bent met een gebruikersnaam en paswoord gerechtigd om 

  1. Nieuwsberichten aan te maken en desnoods te bewerken
  2. De gegevens van je zaak te bewerken

Daarvoor moet je aanmelden. In het navigatiemenu zie je onderaan 'Aanmelden' staan.

Drupal8_002867.png

Bij klikken kan je je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Deze gegevens heb je van ons gekregen. Het wachtwoord zal niet zichtbaar zijn en toont enkel puntjes. Dat is normaal.
Drupal8_002868.png

Eénmaal  aangemeld zie je nu in het menu meer dan voorheen.


Drupal8_002869.png

Je kunt nu ook Afmelden en Inhoud toevoegen.

Laat ons eerst Nieuwsberichten aanmaken door op inhoud toevoegen te klikken. Je moet een titel ingeven, tekst en je kunt ook desnoods (meerdere) afbeeldingen toevoegen. Deze afbeeldingen komen als een diavoorstelling bij klikken tevoorschijn.


Drupal8_002870.png

Om geen 'oude' nieuwsberichten te krijgen vul je in vanaf wanneer tot wanneer je het artikel gepubliceerd wil zien. Het bovenste vakje is de datum, het onderste het uur. Hoe je dit invult staat hieronder.

Drupal8_002873.png

De nieuwsberichten komen automatisch bij de rubriek Nieuws in het menu.


Drupal8_002871.png

Tevens komen ze ook als link op de voorpagina. De meest recente eerst. Hier komen enkel de gepubliceerde.


Drupal8_002872.pngEen tweede zaak die je kunt doen als je aangemeld bent, is het bewerken van de inhoud van je zaak.

Ga naar de inhoud van je zaak via de rubriek 'handelaars en vrije beroepen'. Je zult zien dat er een 'Bewerken' knop bij staat.
Drupal8_002875.png

Klik op de knop en bewerk je gegevens. Bij afbeeldingen staat er een kruisje op de afbeelding. Je kunt dit verslepen naar de plaats die de focus moet krijgen. De afbeeldingen worden namelijk in miniatuurvorm verkleind. Dan kan er soms een deel van de foto verdwijnen. Zo kan je bvb maar een deel van een gezicht zien. Om dit te voorkomen leg je de focus meer op het gezicht. Tekstalternatieven worden liefst ingevuld. Zoekmachines zoals Google zijn er dol op. De intro afbeelding en tekst worden gebruikt in het overzicht en zijn dus belangrijk! De intro afbeelding mag niet meer dan 500 KB groot zijn om het inladen van de overzichtspagina niet te bemoeilijken.


Drupal8_002876.png

Je kunt met de gekende knoppen ook wat opmaak instellen. Deze knoppen zijn dezelfde als bij Word.
Drupal8_002877.png

Je kunt ook extra afbeeldingen toevoegen. Bij klikken wordt er een diavoorstelling gegenereerd als het scherm groot genoeg is. De grootte is beperkt tot 1MB.


Drupal8_002882.png

Trefwoorden zullen je zaak in een categorie aanduiden. Je kiest bestaande categorieën of je maakt er zelf aan.

Drupal8_002884.png

Sommige items kan je meer dan één keer invullen. Je kunt er dan de volgorde mee wijzigen door te verslepen. Vóór het item is er een sleepknop. Mailadressen worden gemaskeerd om geen robots aan te trekken.


Drupal8_002888.png

Je kunt ook video's toevoegen vanuit Youtube en Vimeo. Kopieer en plak de link van de video in dit venster. Het programma doet de rest.

Drupal8_002890.png

Tenslotte... Als je klaar bent met je inhoud toe te voegen, gelieve dit aan te vinken. Je verschijnt dan alfabetisch tussen de zaken die reeds inhoud hebben ingediend. Daarna volgen (ook alfabetisch) de zaken die nog inhoud moeten toevoegen.

Drupal8_002909.png

Inhoud die werd aangepast zal in het overzicht op de homepagina bovenaan komen te staan.


Drupal8_002889.png

Vergeet niet op te slaan en gelieve af te melden als je klaar bent.

Veel succes

Dirk Bernaert