Vergadering van 27/11/17 Vienna

Werd besproken:

Plannen  Herstructurering Stationswijk

Vele burgers zijn benieuwd naar de plannen. We wachten echter tot ze openbaar worden gesteld om iedereen in te lichten. De vraag naar openbaarheid van de studie werd gesteld in de gemeenteraad. Er werd geantwoord dat het gaat om een studie en nog niet om concrete plannen. Toch wel een eigenaardige redenering als je weet dat er nu een enquête loopt om de parkeerplaatsen naar een parkeergarage achter het station te verhuizen maar dat er niet vermeld wordt dat de vrijgekomen plaatsen ingenomen zullen worden door appartementen. 

Kerstshopping

Op zaterdag 9 december is er kerst shopping in de stationswijk … Elke handelaar doet die dag iets speciaal voor zijn klanten. Er is een A4 blad voorzien om bij de attentie te zetten. Klik hier voor deze kleine affiche. Je kunt die afdrukken en in een display plaatsen. De volgorde van de handelaars is willekeurig. Desnoods wijzig je de volgorde in Word.

Kerstbomen

We hebben beslist om bij Wim D'Hollander te bestellen zoals vorig jaar. We kiezen voor de 'in pot gekweekte' bomen van 150-175 cm. De prijs geplaatst en weggehaald volgt. Wie een boom wil kan rechtstreeks bij Wim bestellen op info@d-hollander.be 

Ladies night

Potvolkoffie, Gently en de Outletstore organiseren een Ladies night. Wie doet er nog mee? De Ladies night is te dichtbij om nog vele handelaars mee te krijgen (15 dec) Wel een mooi initiatief die we graag ondersteunen via de site en Facebook. We zouden in de toekomst 2 maal per jaar, events willen organiseren (april en december) voor de winkeliers in de stationsbuurt. Een soort wandeling/winkeltocht om dan stempels op te sparen tijdens de wandeling om vervolgens bij een x aantal stempels , een goodiebag cadeau te krijgen (artikelen van de deelnemende handelaars)

Facebook

Als je iets op Facebook wil posten, mail me of gebruik de nieuwsrubriek op de site. Liefst een tijdje op voorhand. Ik bundel dan de items. De actie om volgers te verkrijgen start bij de volgende post.

Logo

Katleen (SOIE BELLE ) zal zich informeren bij een vriendin wat de kostprijs zal zijn om een logo te ontwerpen (stationswijk). Dit is intussen bekend. Een logo in alle formaten zou op 200€ komen, de verwerking met leuze op verpakking komt op 75€. Karin Bal is grafisch ontwerpster.  

Verpakking

Manuella (bakkerij VERVAET) zal een prijs aanvraag doen voor gevlochten zakjes met ons nieuw logo erop. Prijsaanvraag is intussen binnen. Dries (Canteclaer) was reeds bezig om de prijs voor papieren zakken aan te vragen.

December shoppingdagen

Collega Vanessa van 'Odile en Octaaf' heeft een flyer gemaakt die je mag gebruiken, waarvoor dank. Klik hier voor de mooie Flyer. 

Nieuwjaarsreceptie

Op 28 januari van 14 tot 17u in de Vienna, voor iedereen van de wijk. Dirk zal hier omtrent een uitnodiging maken (met bevestiging strook erop ) om deze dan persoonlijk rond te delen in de buurt. Bernard neemt de Gasstraat voor zijn rekening. Dirk zal de rest doen. Inschrijvingen hiervoor kan tot 15 januari. Er zijn heel wat mensen die een handje willen toesteken. 

Volgende vergadering

Op maandag 22 januari 19 u in de Vienna (thema : Jaarlijks event / werkverdeling nieuwjaarsreceptie/ Bespreking prijsoffertes)