Vergadering van 27/9/17 Luigi's

Stationswijk Lokeren

Verslag van de vergadering 27/9/17 Luigi’s

Ontdekkingstocht

We zetten onze wijk in de kijker op zaterdagnamiddag 9/12/17. Het is de bedoeling dat er bij de handelaars iets wordt aangeboden of gedemonstreerd.  Vb Horeca… laat ze proeven van iets nieuws, Fashion… toon je nieuwste collectie, Beauty… demonstreer behandeling, Vrije tijd … aanbod cursussen,.. Services… geef ze een glaasje en toon waar je in gespecialiseerd bent. Info volgt. Welke naam gaan we gebruiken? Verwennamiddag of ontdekkingstocht? Promotie via pers, site en facebook.

Website

Algemene tevredenheid. Zaken zonder bijdrage zullen worden verwijderd uit het overzicht. Ze kunnen natuurlijk altijd terug worden opgepikt. Er zijn er nog met een paswoord die nog info moeten toevoegen. Ook zonder paswoord kan je via mail tekst en foto’s doorsturen. Ik zorg dan voor de rest.

Facebook

De facebookpagina zal gebruikt worden om de items die in het nieuws werden gepost ook via Facebook in de kijker te zetten. Heb je een promotie/activiteit dan kondig je die aan via ‘Nieuws’. In de eerste week van de maand wordt dit dan ook opgenomen in de Facebook melding. Facebook wordt druk bezocht. Profiteer daar van.

Specials

Er zullen aparte reportages worden gemaakt om specifieke zaken te promoten. Zo komt er een special omtrent Food en Drinks, Fashion en Beauty, Services (banken en interim), Hobby en vrije tijd, Cultureel erfgoed, non-profit,.. In deze specials zullen de zaken grondig besproken worden met tekst en afbeeldingen. Deze reportages komen op de site en zullen via Facebook gepromoot worden. Als er een onderwerp wordt aangesneden zullen de zaken op de hoogte gebracht worden. Ze zullen dan via een formulier op de site informatie/afbeeldingen kunnen posten. (Er kan ook een reportage door ons gemaakt worden tegen een kleine vergoeding.)

Verpakking

We gaan prijs aanvragen om gezamenlijk verpakking aan te kopen met een bedrukking van de Stationswijk Lokeren.  Doe een voorstel voor een catchy leuze of logo.

Nieuwe zaken

GSM winkel en app programmeurs (NEXT APP) zijn er bijgekomen. Beiden werden bezocht en verwelkomd. Er is nu ook een nieuwe kapperszaak. Wordt binnenkort bezocht.

Nieuwjaarsreceptie

Voor iedereen van de wijk (burgers en zaakvoerders). Eind januari nodigen we iedereen uit op een drink. We bespreken nog datum en plaats. We kiezen voor een horecazaak. Het is de bedoeling dat de genodigden 1 of 2 drankjes krijgen, daarna tegen betaling. Desnoods kunnen we nog een Goodiebag voorzien. Deze traditie bestond vroeger en werd toen zelfs gekoppeld aan activiteiten (vb fietstocht). Toen werd er gebruikt gemaakt van lokalen in het VTI. Welke zaak voelt zich geroepen?

Voorjaarsactie

Rond Pasen zullen de klanten in je  zaak in een verzameldoos worden gestoken. Op een vergadering worden dan enkele klanten uitgeloot. Zij krijgen dan een waardebon van een andere zaak. Zo willen we elkaar promoten. Er komt promotie via site en Facebook.

Bestuur

We behouden de huidige toestand. Er is dus (nog) geen hiërarchisch bestuur. We nemen de beslissingen in algemeen overleg op de vergaderingen.

Verontschuldigd

Sommige zaken zijn verontschuldigd maar hebben wel via mail enkele items aangebracht, waarvoor dank. Deze items werden besproken en zijn verwerkt in de besluiten.

Kerstbomen

Net als vorig jaar gaan we bij firma d'Hollander (Pr. Thuysbaertlaan) navraag doen voor de kerstboomactie.

Volgende vergadering

maandag 6/11/17 19.00 uur. Locatie volgt. Er waren enkele mensen die enkel op maandag vrij zijn. Vandaar dat deze keer op maandag wordt vergaderd. Niet iedereen kan echter op maandag. We wisselen daarom af.

Verslag

Dirk Bernaert

Werd niet weerhouden.

Verwenbon

bij het bezoeken van enkele zaken (vb 5) krijgen de klanten een stempel op een bon. Dit activeert de bon ter waarde van bvb 5 euro. Dit idee werd niet weerhouden. De format bestaat reeds en is moeilijk uit te voeren.

Sponsering

Er was een vraag om via sponsering, zaken van buiten de stationswijk toe te laten op de website. Dit idee werd niet weerhouden. Te complex. We zouden dan ook een kassa moeten beheren.